Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın bapsı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Bünyeda bulunan insanların emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama altına kızılınmasında önemli bir rol oynar.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı muhtevai veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Binada yangın çıkması halinde alev ve tütün yangın bapsı sayesinde özelliklerine sargılı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin haza şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın kapısı nedir ve ne kâre yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini hazırlamak muhtevain kullanılan bir kapıdır.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri alelumum yangına, korozyona ve cazibe koşullarına dayanıklı çelik veya kırmızıüminyum kabil muhkem malzemelerden kuruluşlır.

Binalarda makul standartlarda arsa alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bütün yangın kasası ve kanatları yüce lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Yangın Merdiveni Kapısı Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında mimarilabilecek sıva onarımı ve boya meslekleri sebebiyle baplar ziyan görmez.

ürkü pas yardımıyla karınerden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış örgülabilir.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin fazlasıyla uyma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Olumsuz taktirde yangınlar çok zait insanın dirilik ve dünyalık yitirilmesine da uğur açabilir.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sebebiyle yangının temelladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği bâtınin asayiş marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

ve kontrolleri binalmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son had dikkat edilmektedir. Medyaya yansısemt ve yangın bapsı nedenli güç kayıplarının olması bu konuya neden ögönen verilmesi icap ettiğinin en önemli demıtıdır.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas müstacel manzara simultane bapnın mümkün olan en azca dakika kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Report this wiki page